Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Aksamitna pomidorowa

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

do 50 min.
łatwy
Oceń :
(10)
separator
pomidorowa, krem z pomidorów

Aksamitna pomidorowa - składniki

  • 1/2 kg dojrzałych pomidorów (3–4 sztuki),
  • 1/2 średniej cebuli,
  • 1 łyżka masła,
  • 1/2 łyżki mączki ziemniaczanej,
  • 2 łyżki śmietany kremówki,
  • 1 łyżeczka cukru pudru.

Aksamitna pomidorowa - sposób przygotowania

Pomidory umyj, pokrój w ćwiartki. Cebulę  obierz i posiekaj. Stop masło, dodaj posiekaną cebulę i czosnek oraz cząstki pomidorów. Duś wszystko na małym ogniu przez ok. 15 minut. Dodaj 3 szklanki wody. Gotuj 20 minut. Następnie zupę przetrzyj przez sitko. Dodaj rozpuszczoną w niewielkiej ilości zimnej wody mączkę ziemniaczaną i 1 łyżeczkę cukru pudru. Dodaj śmietanę i przez chwilę „ubijaj” zupę trzepaczką na małym ogniu. Podawaj z posiekaną zieloną pietruszką.

Aksamitna pomidorowa - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?