Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Babeczki z szynką

Dla dziecka od 2. roku życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(6)
separator
babeczki, muffiny, muffinki, dynia
fot. MarinaParshina - Fotolia.com

Babeczki z szynką - składniki

  • 300 g mąki
  • 50 g pokrojonej szynki
  • 50 g pokrojonej w kostkę dyni lub dyniowego puree
  • 50 g grubo startego cheddara
  • drobno pokrojona papryka
  • szklanka mleka
  • 125 g roztopionego masła
  • roztrzepane jajko
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Babeczki z szynką - sposób przygotowania

W dużej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj szynkę, dynię, paprykę, ser. Masło wymieszaj z mlekiem i jajkiem, połącz z suchymi składnikami (ciasto powinno pozostać lekko grudkowate). Masę przełóż do foremek na babeczki. Piekarnik nagrzej (do 200˚C). Wstaw babeczki na około 20–25 minut, a potem wyłóż na drucianą kratkę. Poczekaj, aż ostygną.

Nasza rada: Wypełnij foremki do babeczek ciastem prawie po brzeg; w trakcie pieczenia niewiele urosną.


źródło: "Mamo, to ja"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?