Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Bakaliowe batoniki z masłem orzechowym

Dla dziecka od 3. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Bakaliowe batoniki
fot. mat. pras. Lubella

Bakaliowe batoniki z masłem orzechowym - składniki

  • 1 szklanka płatków ryżowych (np. Lubella z crunchem ryżowym i żurawiną )
  • 1 garstka orzechów nerkowców 
  • 3 suszone figi 
  • 8 suszonych daktyli
  • 3 łyżki masła orzechowego 
  • 1 łyżka pestek dyni 
  • 1 łyżka pestek słonecznika

Bakaliowe batoniki z masłem orzechowym - sposób przygotowania

Suszone owoce mocz we wrzątku przez ok. 15 minut, odsącz, posiekaj. Dodaje masło orzechowe, zmiksuj. Wrzuć płatki ryżowe oraz pestki i posiekane, podprażone orzechy, wszystko razem bardzo dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną masę rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na grubość ok. 2-3 cm. Zawiń mocno w papier, nakryj deską do krojenia i włóż na ok. 2-3 godziny do lodówki.

Wypróbuj też inne przepisy na słodycze i desery

Bakaliowe batoniki z masłem orzechowym - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Przepis pochodzi z materiałów prasowych marki Lubella
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?