Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Barszcz z rybnymi pulpecikami

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

do 70 min.
średni
Oceń :
(1)
separator

Barszcz z rybnymi pulpecikami - składniki

Na barszcz:
  • 0,5 kg buraków,
  • 2 marchewki,
  • mały por,
  • mała pietruszka,
  • łyżka masła,
  • kwaśne jabłko,
  • szczypta cukru,
  • kilka ziaren ziela angielskiego.

Na pulpeciki:
  • filet z pstrąga,
  • 2 kromki bułki paryskiej,
  • małe jajko,
  • mała cebulka,
  • 2 łyżeczki posiekanego koperku.

Barszcz z rybnymi pulpecikami - sposób przygotowania

Rybę umyj, zmiksuj z bułką. Dodaj drobno posiekaną cebulkę, jajko, posiekany koperek. Wyrób masę i uformuj małe kuleczki. Zagotuj we wrzącej wodzie. Przygotuj barszcz: warzywa umyj, obierz ze skórki, zetrzyj na tarce, zalej wodą, dodaj ziele angielskie. Gotuj, aż będą miękkie. Jabłko zetrzyj na tarce, powstały sok dodaj do barszczu. Przecedź go, dopraw odrobiną cukru. Dodaj masło.

Nasza rada: Jeśli chcesz, żeby barszcz miał niepowtarzalny, mocno czerwony kolor, jednego buraczka ugotuj osobno, w łupinie. Po ugotowaniu obierz go, zetrzyj na tarce i dodaj do zupy.

Polecamy - wielkanocny barszczyk biały

Barszcz z rybnymi pulpecikami - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?