Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Bezglutenowe naleśniki

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(5)
separator
nalesniki, naleśnik, owoce
fot. © Liv Friis-larsen - Fotolia.com

Bezglutenowe naleśniki - składniki

  • 5 dag mąki bezglutenowej,
  • 5 dag mąki z amarantusa,
  • 4 jajka,
  • płaska łyżka proszku do pieczenia (bezglutenowego),
  • 2 łyżki cukru,
  • szczypta soli.

Bezglutenowe naleśniki - sposób przygotowania

Wbij do miski białka i odrobinę soli. Ubij mikserem na sztywno, dodaj cukier. Gdy składniki dobrze się połączą, wlej żółtka. Następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na patelnię wylej odrobinę oliwy. Gdy dobrze się rozgrzeje, smaż naleśniki na małym ogniu. Podawaj z serkiem, deserem lub owocami.

Bezglutenowe naleśniki - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?