Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Bezglutenowe naleśniki

Dla dziecka od 3. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator

Bezglutenowe naleśniki - składniki

  • 1 szklanka mąki gryczanej
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2,5 szklanki mleka roślinnego (domowe klik, klik, klik)
  • oleju do smażenia (tylko na posmarowanie patelni)
  • ulubiona konfitura
  • twaróg
  • owoce

Bezglutenowe naleśniki - sposób przygotowania

Mąkę gryczaną, kukurydzianą i ziemniaczaną wymieszaj z mlekiem i odstaw ciasto na minimum 15 minut. Jeśli jest zbyt gęste, dolej jeszcze kilka łyżek wody. Smaż na posmarowanej tłuszczem patelni teflonowej (tylko pierwszy naleśnik, później już na suchej).
Usmażone naleśniki możesz podawać z serem i owocami. Ja najbardziej lubię ze Śliwellą, solonym karmelem lub konfiturą truskawkową. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na naleśniki dla dziecka

Bezglutenowe naleśniki - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika



źródło: Przepis dodała nasza czytelniczka Joanna G.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (2)
avatar

krysia
krysia | 2016-03-01 20:45 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Mam swoje popisowe naleśniki, z masą z helio krówkową z dzemem truskawkowym i posypką kolorową! wnuki uwielbiają przychodzić i zajadać się takimi naleśnikami w odwiedzinach.

Odpowiedz Pokaż odpowiedzi

Agata
Agata | krysia | 2016-03-17 17:58 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

O! Moze również kupię tę masę! Jak dzieciakom smakuje, to może moje niejadki również zjedzą. Dzięki Krysia!

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?