Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Bezglutenowe naleśniki z bananami

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(3)
separator
potrawy
fot. Łukasz Zandecki, Stylizacja: Maria Szkop

Bezglutenowe naleśniki z bananami - składniki

  • łyżka oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • ok. 1 szklanki wody
  • 5 łyżek preparatu bezglutenowego Sinlac
  • szczypta soli do smaku
  • banan
  • szczypta cynamonu

Bezglutenowe naleśniki z bananami - sposób przygotowania

Wodę wymieszaj z preparatem Sinlac. Dodaj mąkę kukurydzianą, oliwę, sól. Zmiksuj lub dokładnie wymieszaj. Mocno rozgrzej patelnię, smarując ją oliwą (tylko do usmażenia pierwszego placka) i nakładaj porcje ciasta. Naleśniki smaż po obu stronach. Banana pokrój na cienkie plasterki. Gdy naleśnik kończy się smażyć na drugiej stronie, kładź banana i trzymaj jeszcze chwilę na patelni. Posyp szczyptą cynamonu i złóż naleśnik na pół. Dobre danie dla dzieci na diecie bezglutenowej.

Bezglutenowe naleśniki z bananami - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika



źródło: "Twoje Dziecko"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (2)
avatar

Kaja
Kaja | 2015-10-17 11:42 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Zgadzam się z Moniką. Nic zdrowego.

Odpowiedz

monika
monika | 2015-04-21 11:07 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Jak można przyrządzać dla dziecka naleśniki na wysoko przetworzonym produkcie, przecież kaszka sinlac zawiera ogromne ilości cukru. to nie jest zdrowe dla takiego malucha

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?