Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Bezglutenowy biszkopcik

Dla dziecka od 9. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
biszkopt, ciasto, rolada, bezglutenowe, bezglutenowy biszkopt
fot. © Viktor - Fotolia.com

Bezglutenowy biszkopcik - składniki

  • 5 żółtek,
  • 120 g cukru,
  • 90 g mąki kukurydzianej,
  • 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego).

Bezglutenowy biszkopcik - sposób przygotowania

Ubij na puch żółtka z cukrem, dodaj delikatnie przesianą mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia. Wymieszaj lekko składniki ciasta. Ciasto przełóż do niewielkiej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką kukurydzianą. Piecz około 20 minut w temperaturze 190°C.
Porcja dla dziecka = mały kawałek.


źródło: edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?