Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Bezmleczne naleśniki z jabłkiem

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(7)
separator
jedzenie, naleśniki

Bezmleczne naleśniki z jabłkiem - składniki

  • 8 jajek przepiórczych,
  • szklanka mąki,
  • łyżka oleju,
  • 1,5 szklanki wody,
  • 3 jabłka,
  • 2 łyżki dżemu porzeczkowego.

Bezmleczne naleśniki z jabłkiem - sposób przygotowania

Obrane jabłka pokrój na cząstki. Włóż je do rondelka i wlej pół szklanki wody (jeśli jabłka są kwaśne, dodaj trochę cukru). Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem. Przygotuj ciasto: zmiksuj jajka, mąkę i szklankę wody, odstaw na pół godziny. Usmaż naleśniki. Nadziej je uduszonymi jabłkami. Gotowe naleśniki polej sosem (2 łyżki dżemu zmieszaj z łyżką wody). Udekoruj listkami melisy.

Zobacz inne przepisy dla alergika

Bezmleczne naleśniki z jabłkiem - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar

Irka
Irka | 2015-10-09 21:36 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Przepis miły dla oka i podniebienia. Postanowiłam natychmiast go wykorzystać mając jajka przepiórki. Dla smaku i utrzymania walorów odżywczych dałam nisko-słodzony dżem aroniowo-śliwkowy z Gomaru. Wszyscy pożerają aż miło.

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?