Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Biszkopt kukurydziany

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 45 min.
łatwy
Oceń :
(5)
separator
fot. Fotolia

Biszkopt kukurydziany - składniki

  • 3 jajka
  • 1/3 szklanki cukru
  • trochę więcej niż pół szklanki mąki kukurydzianej
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej

Biszkopt kukurydziany - sposób przygotowania

Jajka wbij do miski, wsyp cukier, umieść na garnku z gotującą się wodą, ubijaj rózgą, aż zgęstnieją i zbieleją. Potem zdejmij z ognia i ubijaj, aż masa wystygnie. Stopniowo dodawaj mąkę z sodą. Wlej do formy wysmarowanej masłem, wysypanej kaszą kukurydzianą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz, aż patyczek wyjęty z ciasta będzie suchy.

Biszkopt kukurydziany - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?