Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Biszkopt z 4 jajek - przepis dla dzieci

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(5)
separator
Domowy biszkopt
fot. Fotolia

Biszkopt z 4 jajek - przepis dla dzieci - składniki

  • 4 jajka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • niepełna szklanka mąki pszennej tortowej
  • masło do wysmarowania formy

Biszkopt z 4 jajek - przepis dla dzieci - sposób przygotowania

Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na puch. Białka ubij mikserem na sztywno. Do utartych żółtek dodaj pianę  z białek i przesianą mąkę. Całość lekko wymieszaj, przełóż do foremek na muffinki i piecz w piekarniku w 180°C około 20 minut. Kiedy wierzch będzie złoty, sprawdź patyczkiem (wykałaczką), czy ciasto jest upieczone (po wyjęciu z ciasta patyczek powinien być suchy).
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?