Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Biszkopt z kremem śmietankowym

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(19)
separator
tort dla dzieci, tort urodzinowy, ciasto, ciastko, tort
fot. M.studio - Fotolia.com

Biszkopt z kremem śmietankowym - składniki

  • 4 jajka
  • 5 dag mąki pszennej
  • 5 dag mąki ziemniaczanej
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • tłuszcz i tarta bułka do formy
Na krem:
  • 40 dag waniliowego serka homogenizowanego
  • 20 dag kremówki
  • 5 dag małych bezików
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • sok z połowy cytryny
Dodatki:
  • 50 dag truskawek
  • 1 łyżeczka paseczków skórki cytrynowej
  • listki mięty

Biszkopt z kremem śmietankowym - sposób przygotowania

1. Przygotuj biszkoptowy spód. Ciasto wlej do dobrze natłuszczonej i oprószonej tartą bułką dużej tortownicy (28 cm). Wierzch ciasta obsyp płatkami migdałowymi. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Upiecz na złoty kolor (około 25 minut). Wyjmij i ostudź.
2. Schłodzoną kremówkę ubij z sokiem cytrynowym i cukrem waniliowym. Dodaj serek i pokruszone beziki. Truskawki opłucz, osącz na sicie.
3. Spód biszkoptowy ułóż na talerzu, nakłuj gęsto widelcem. Nałóż grubą warstwę kremu  śmietankowego. Na wierzchu rozłóż truskawki. Udekoruj skórką cytrynową i listkami mięty.

Polecamy - tort śmietankowy - przepis


źródło: Pani Domu
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (3)
avatar

Rety
Rety | 2016-02-08 23:12 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Ale ściema! Z tego przepisu nie wyjdzie ten torcik ze zdjęcia.
Jak można tak kantować? Nie wstyd wam?

Odpowiedz

a_ga
a_ga | 2014-04-25 12:36 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

I co potem czarodziejska różdżką pacnąć żeby wyglądał tak jak ten na zdjęciu. Szkoda czasu na takie kity

Odpowiedz Pokaż odpowiedzi

Wiola
Wiola | a_ga | 2015-09-04 12:40 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Tu w przepisie truskawki na zdjęciu ich magicznie nie ma...tu lista produktów - tu raptem "przygotuj biszkoptowy spód" - zero wyjaśnień. Nie jestem zawodową cukierniczką ;)

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?