Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Błyskawiczne babeczki

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 50 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
fot. Fotolia

Błyskawiczne babeczki - składniki

  • 140 g miękkiego masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 3 jajka
  • pół łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 1 szklanki mąki pszennej
  • ¾ szklanki otrębów
  • 1 dojrzały banan
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Błyskawiczne babeczki - sposób przygotowania

Masło utrzyj mikserem na puszystą masę. Dodaj cukier, pokrojony w plasterki banan i ekstrakt z wanilii. Dalej ucierając po kolei wbijaj jajka, miksując po każdym dodaniu. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i otrębami, dodaj do masy, zmiksuj.
Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Do każdej papilotki nałóż ciasta, do 2/3 wysokości. Piecz w temperaturze 160-170ºC przez około 20-25 minut.
Do ozdoby przygotuj – gotowe polewy, barwniki spożywcze, kolorowe posypki i wszelkie bakalie.

Źródło: materiały prasowe Bakalland

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?