Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Błyskawiczny krupniczek

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 45 min.
średni
Oceń :
(0)
separator
zupa, krupnik, zupa warzywna
fot. Fotolia

Błyskawiczny krupniczek - składniki

  • dwie łyżki mrożonej włoszczyzny krojonej w paseczki,
  • 3/4 szklanki wody,
  • łyżeczka masła lub oleju,
  • łyżeczka kaszki krakowskiej.

Błyskawiczny krupniczek - sposób przygotowania

Zagotuj w garnuszku wodę. Usuń z mieszanki warzywnej nadmiar pora. Wsyp włoszczyznę do wrzątku. Gdy zupa się zagotuje, dodaj, ciągle mieszając, kaszkę krakowską. Gotuj zupkę, aż wszystko będzie miękkie (ok. 8 minut). W razie potrzeby uzupełniaj wodę, pamiętając, że zupa dla niemowląt powinna być gęsta i podawana łyżeczką. Jeśli malec jada jeszcze potrawy miksowane, zmiksuj zupkę i dodaj łyżeczkę masła lub oleju, zagotuj.

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?