Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Bucatini z warzywami w kolorze włoskiej flagi

Dla dziecka od 2. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Bucatini z warzywami w kolorze włoskiej flagi
fot. materiały prasowe Tok Tok/ indexfood.pl

Bucatini z warzywami w kolorze włoskiej flagi - składniki

  • 400 g makaronu bucatini,
  • 3 młode małe cukinie - pokrojone w cieniutkie paseczki,
  • żółta papryka - pokrojona w cieniutkie paseczki,
  • bakłażan - pokrojony w kostkę,
  • 1 cebula - drobno pokrojona,
  • pół ząbku czosnku,
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine,
  • 30 g masła,
  • garść listków bazylii,
  • sól i świeżo zmielony pieprz

Bucatini z warzywami w kolorze włoskiej flagi - sposób przygotowania

Zeszklij czosnek i cebulę na dużej patelni na oliwie z oliwek i maśle. Dodaj pokrojone warzywa i zarumień je na dużym ogniu nieustannie mieszając. Dodaj sól i pieprz do smaku, zmniejsz ogień i duś pod przykryciem jeszcze 15 min. Ugotuj makaron bucatini al dente, odcedź i zmieszaj dokładnie z warzywami i bazylią. Podawaj  pokropione aromatyczną oliwą z oliwek.

Źródło: materiały prasowe indexfood.pl/Tok Tok

Sprawdź inne przepisy na dania z makaronem

Bucatini z warzywami w kolorze włoskiej flagi - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar

siewieniak
siewieniak | 2016-07-29 13:01 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

mało przekonujące ale jak ktoś lubi włoskie smaki... do przełknięcia w każdym bądź razie, kto nie spróbuje - nie przekona się ☻

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?