Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Budyń łasucha

Dla dziecka od 2. roku życia

do 15 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
budyń, deser, owoce
fot. © Michael Tewes - Fotolia.com

Budyń łasucha - składniki

  • 1,5 szklanki mleka ryżowego,
  • 3 łyżeczki karobu (mączka z chleba świętojańskiego dostępna w sklepach ze zdrową żywnością),
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 3 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej.

Budyń łasucha - sposób przygotowania

Szklankę mleka zmieszaj z syropem klonowym, podgrzewaj. W tym czasie wymieszaj pozostałe mleko z karobem i mąką ziemniaczaną. Wlej mieszankę do wrzącego mleka, gotuj przez chwilę ciągle mieszając. Kiedy budyń zacznie gęstnieć, rozlej do salaterek. Podawaj schłodzony, najlepiej z owocami.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?