Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Budyń z jabłkiem

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
budyń, jabłko, deser
fot. © Corinna Gissemann - Fotolia.com

Budyń z jabłkiem - składniki

  • po łyżeczce: mąki kukurydzianej, bezglutenowej, skrobi ziemniaczanej,
  • jabłko,
  • łyżka cukru,
  • 1/2 l wody.

Budyń z jabłkiem - sposób przygotowania

Jabłko umyj, obierz ze skórki i utrzyj na tarce. Odlej szklankę zimnej wody i rozrób w niej mąkę. Pozostałą wodę gotuj z jabłkiem przez pięć minut. Wlej mąkę rozrobioną z wodą i gotuj, mieszając, aż zgęstnieje. Wlej do miseczek.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (2)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?