Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Budyń z kaszy jaglanej z owocami

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(3)
separator
Budyń z kaszy jaglanej z owocami
fot. Fotolia

Budyń z kaszy jaglanej z owocami - składniki

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka mleka (krowie, kozie, kokosowe)
  • 2 łyżki miodu (lub cukru, najlepiej brązowego)
  • świeże lub mrożone owoce (maliny, truskawki, jagody, borówki amerykańskie lub granat)

Budyń z kaszy jaglanej z owocami - sposób przygotowania

Kaszę jaglaną wypłucz na sitku pod bieżącą zimną wodą. Przełóż ją do garnka, zalej wodą i gotuj do wchłonięcia całej wody (ok. 15 minut). Dolej mleko, zagotuj. Pogotuj jeszcze 3-5 minut. Lekko ostudź i zblenduj na gładko. Dodaj miód (lub cukier) i wymieszaj. Świeże owoce umyj, pokrój na kawałki (jeśli trzeba) i posyp nimi gotowy przestudzony budyń. Mrożone owoce opłucz pod bieżącą wodą, rozmroź – możesz je zblendować na mus.

Zobacz też inne dania z kaszy jaglanej

Budyń z kaszy jaglanej z owocami - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?