Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Budyń jaglany

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(5)
separator
budyń, krem, deser, wanilia
fot. © Eskymaks - Fotolia.com

Budyń jaglany - składniki

  • 100 gram kaszy jaglanej (ok. pół szklanki)
  • kilka daktyli lub suszonych śliwek
  • miód
  • szczypta soli

Budyń jaglany - sposób przygotowania

Kaszę opłukać, zalać szklanką wody i ugotować na wolnym ogniu z odrobiną soli. Można dodać do gotowania również laskę wanilii. W połowie gotowania dodać suszone daktyle lub śliwki. Wyjąć wanilię, kaszę lekko przestudzić i zmiksować blenderem na krem. Można dosłodzić miodem.

Sprawdź inne słodkie przepisy
Polecamy: 5 sprytnych sposobów na kasze 

Budyń jaglany - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar

jm-k
jm-k | 2014-10-22 17:55 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Zrobiłam z rodzynkami i 3 śliwkami suszonymi. Bez grymaszenia zjadł. Natomiast konsystencja bardzo zbita.

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?