Babyonline.pl
 
 
Rozwiń menu

Budyniowo-kisielowe deserki

| 25.01.2012, aktualizacja: 25.01.2012 | 0

separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)
kuchnia dla malca, przepisy na kinderbal
fot. A. Rogalski, E. Gmiter-Rogalska, A. Borowska
Składniki na 6–8 porcji:
- 1 torebka budyniu śmietankowego 
- 1 torebka budyniu czekoladowego 
- 1 l mleka 
- 1 torebka kisielu wiśniowego lub truskawkowego 
- 1 torebka kisielu cytrynowego 
- 10 dag truskawek lub wiśni 
- połówka cytryny 
- łyżka wiórków kokosowych 
- 2–3 łyżki gęstego syropu owocowego 
- 1/4 tabliczki twardej czekolady 
- listki bazylii do dekoracji

Sposób wykonania:
1. Budynie: czekoladowy i śmietankowy ugotuj według przepisu na opakowaniu. Rozlej do salaterek i odstaw. Po ostudzeniu, na budyń czekoladowy zetrzyj na tarce czekoladę i wysyp wiórki kokosowe, tworząc dowolny wzór. Na budyniu śmietankowym narysuj wzory polewając gęstym syropem owocowym.
2. Kisiele: truskawkowy i cytrynowy ugotuj według przepisu na opakowaniu, dodając trochę mniej wody, żeby były gęste. Rozlej do salaterek i odstaw. Po wystygnięciu udekoruj kisiel cytrynowy półplasterkami cytryny. Kisiel truskawkowy przybierz połówkami truskawek.
3. Przed podaniem desery udekoruj listkami bazylii.

Przygotowanie: 25 min
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?