Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Bułeczki drożdżowe

Dla dziecka od 2. roku życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Bułeczki drożdżowe
fot. Fotolia

Bułeczki drożdżowe - składniki

  • 250 ml mieszanki mlekozastępczej
  • 25 g drożdży
  • 2 łyżki oleju
  • 5 łyżek cukru
  • 2 niepełne szklanki mąki

Bułeczki drożdżowe - sposób przygotowania

Rozmieszaj drożdże z łyżeczką cukru. Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj cukier, drożdże i mieszankę mlekozastępczą. Wyrób ciasto. Pozostaw do wyrośnięcia. Formuj bułeczki (do środka możesz dodać łyżeczkę dżemu). Piecz w piekarniku, aż bułeczki będą rumiane.

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser

Bułeczki drożdżowe - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?