Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Bulion z francuskimi kluseczkami

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 45 min.
łatwy
Oceń :
(5)
separator
fot. Fotolia

Bulion z francuskimi kluseczkami - składniki

jajko,

łyżka mąki,

zielona pietruszka.

Bulion z francuskimi kluseczkami - sposób przygotowania

Masło utrzyj, dodaj żółtko, jeszcze chwilę ucieraj. Ubij pianę z białka. Dokładaj do żółtka na przemian pianę i mąkę. Delikatnie mieszaj. Gdy ciasto jest za rzadkie, dodaj trochę mąki. Łyżką nabieraj ciasto i kładź małe, podłużne kluseczki na gotujący się bulion. Zagotuj zupkę pod przykryciem.

 

Bulion z francuskimi kluseczkami - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?