Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Bulion z lanym ciastem

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
zupa, bulion, rosół
fot. © daffodilred - Fotolia.com

Bulion z lanym ciastem - składniki

Bulion:
  • 1/2 kg chudej wołowiny,
  • 1/2 kg kurczaka,
  • pietruszka,
  • kawałek selera,
  • średnia marchew,
  • 1/2 cebuli
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy

ciasto lane:
  • 2 jaja
  • pełna łyżka mąki pszennej
  • łyżka wody
  • łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki

Bulion z lanym ciastem - sposób przygotowania

Wołowinę i kurczaka opłucz, włóż do garnka, zalej 1,5 l wody i gotuj na wolnym ogniu około pół godziny. Potem dodaj obrane warzywa, a pod koniec gotowania przyprawy (mało soli).

Zmiksuj mąkę, jaja, wodę, dodaj posiekaną natkę pietruszki (masę zostaw na 15 minut).

Kiedy warzywa będą miękkie, wyjmij je z bulionu razem z mięsem. Cienkim strumieniem wlej ciasto na wrzący bulion i zagotuj. Możesz też czysty bulion połączyć z żółtkiem i zagotować.


źródło: edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?