Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Wołowina z buraczkami

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
fot. Fotolia

Wołowina z buraczkami - składniki

  • 1/2 małego buraka,
  • 1/2 średniego ziemniaka,
  • łyżeczka świeżego masła,
  • 1/3 szklanki wody,
  • 20 g surowej polędwicy wołowej z młodego bydła.

Wołowina z buraczkami - sposób przygotowania

Buraczek umyj, ugotuj do miękkości, nie obierając. Ziemniak umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę i razem z mięsem włóż do wrzącej wody. Gotuj na małym ogniu mniej więcej15 minut. Mięso wyjmij, drobno posiekaj. Ugotowany burak ostudź pod zimną wodą, a następnie obierz ze skórki. Połowę buraczka pokrój na cząstki, dodaj do ziemniaka i zmiksuj. Dodaj drobno pokrojone mięso i świeże masło. Ciągle mieszając, zagotuj potrawę. Zanim podasz ją dziecku sprawdź czy nie jest zbyt gorąca.

Polecamy: przepis na ćwikłę
1 porcja dla malucha = 150 g + 10 g gotowanego mięsa.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?