Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Caldo Verde czyli zielona zupa

Dla dziecka od 2. roku życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
zielona zupa, przepis na zieloną zupę, przepis na caldo verde
fot. materiały prasowe Fit&Easy

Caldo Verde czyli zielona zupa - składniki

  • 1 opakowanie szpinaku
  • 1 duża cebula
  • 2 ugotowane piersi z kurczaka lub wygotowane mięso rosołowe
  • 100 g kiełbasy typu chorizo
  • ½ główki młodej kapusty
  • 1 zielona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 ziemniaki
  • jarmuż lub roszponka
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • puszka fasoli w zalewie
  • ½ pęczka kolendry
  • 1 litr wywaru z kurczaka
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Caldo Verde czyli zielona zupa - sposób przygotowania

Na oliwie z oliwek podsmaż pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Następnie dodaj pokrojone w paski paprykę, ziemniaki, chorizo, wędzoną paprykę i czosnek. Duś 2 – 3 minuty. Całość zalej wywarem rosołowym i dodaj posiekaną młodą kapustę. Gotuj do miękkości warzyw. Pod koniec wrzuć do garnka pokrojony jarmuż i gotuj go około 3 minuty. Jeżeli zupa jest twoim zdaniem za mało treściwa, dodaj w tym samym czasie co jarmuż fasolę z puszki. W ostatniej minucie gotowania dodaj szpinak. Zupę udekoruj posiekaną kolendrą.

Źródło: materiały prasowe Fit&Easy

 

Caldo Verde czyli zielona zupa - dodatkowe informacje

- liczba porcji: 4



źródło: Paulina Wawrzyniak
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?