Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Cannelloni ze szpinakiem - przepis dla dzieci

Dla dziecka od 3. roku życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(4)
separator
cannelloni
fot. Paul Binet - Fotolia.com

Cannelloni ze szpinakiem - przepis dla dzieci - składniki

  • 1 opakowanie makaronu (12 ugotowanych „rurek” ),
  • 1/2 kg szpinaku,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • 1 łyżeczka mąki,
  • 4 łyżki startego żółtego sera,
  • 1 łyżka masła,
  • sól, pieprz.

Cannelloni ze szpinakiem - przepis dla dzieci - sposób przygotowania

Ugotuj makaron w lekko osolonej wodzie. Powinien być lekko twardy. Świeży szpinak starannie opłucz, wrzuć do wrzącej wody i gotuj 3–5 minut. Odcedź go i posiekaj. Zalej zawiesiną mąki i mleka, a następnie, stale mieszając, zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i roztartym ząbkiem czosnku. Teraz rurki makaronu napełnij szpinakiem, ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym wcześniej masłem. Posyp wszystko startym serem i włóż do gorącego piekarnika (200°C) na 6–7 minut. Podawaj z kefirem, naturalnym jogurtem lub sokiem owocowym.
1 porcja dla dziecka = 3–4 rurki makaronu ze szpinakiem + 150 g soku
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?