Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Chlebek bananowy (dla alergika)

Dla dziecka od 3. roku życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(4)
separator

Chlebek bananowy (dla alergika) - składniki

  • 1,5 szklanki mąki (bezglutenowej lub pszennej)
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1/3 szklanki cukru trzcinowego
  • 1/3 szklanki mleka roślinnego
  • 2 banany
  • 2 łyżki masła orzechowego (crunchy)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • ulubione dodatki, np. orzechy, wiórki kokosowe, czekolada, skórka pomarańczowa itd

Chlebek bananowy (dla alergika) - sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej na 180 stopni C. Blaszkę posmaruj olejem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą. W osobnym naczyniu wymieszaj olej i cukier. Banany rozgnieć widelcem na gładką masę, dodaj do oleju z cukrem, wlej mleko, wymieszaj wszystko razem. Składniki mokre wymieszaj z suchymi, wsyp ulubione dodatki. Przelej do formy, piecz do suchego patyczka (około 60 min).
Chlebek można jeść bez dodatków lub z dodatkami, np. z twarożkiem, masłem orzechowym lub konfiturą :) Pyszny zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na chleb dla dziecka

Chlebek bananowy (dla alergika) - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Przepis dodała nasza czytelniczka Joanna G.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?