Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Chłodnik na upalne dni

do 45 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
zupa, chłodnik, barszcz
fot. fotolia

Chłodnik na upalne dni - składniki

  • jogurt naturalny (500 ml),
  • duży zielony ogórek,
  • pęczek koperku,
  • pęczek rzodkiewki,
  •  2 łyżki koncentratu barszczu z buraków ćwikłowych.

Chłodnik na upalne dni - sposób przygotowania

Warzywa starannie umyj i lekko osusz. Koperek drobno posiekaj, a obrany ogórek i rzodkiewki zetrzyj na tarce jarzynowej. Wszystkie składniki wymieszaj z jogurtem połączonym z koncentratem barszczu. Chłodnik podawaj z posiekanym jajem ugotowanym na twardo.
1 porcja dla dziecka = 150 g + jajo ugotowane na twardo
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?