Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Chrupiąca sałatka z awokado i ziarnami

Dla dziecka od 3. roku życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
Chrupiąca sałatka z awokado - przepis na sałatkę
fot. materiały prasowe Bakalland

Chrupiąca sałatka z awokado i ziarnami - składniki

  • 2 dojrzałe owoce awokado, obrane, bez pestek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • obrane ze skórki cząstki pomarańczy
  • 50 g rukoli
  • mieszanka sałat 
  • 100 g mieszanki ziaren i pestek 
 
Sos: 
  • 2 łyżki oleju z orzechów włoskich
  • sok z 1 pomarańczy
  • 2 łyżeczki białego octu winnego
  • sól, pieprz i wędzona suszona papryka do smaku

Chrupiąca sałatka z awokado i ziarnami - sposób przygotowania

Pokrój awokado na cienkie plasterki. Natrzyj delikatnie sokiem z cytryny i drobiną oleju z orzechów włoskich, tak by nie zbrązowiały. Na talerzu ułóż rukolę i sałatę. Na wierzchu poukładaj plastry awokado, cząstki pomarańczy i posyp pestkami. Wszystkie składniki sosu wlej do szklanki i dobrze wymieszaj. Podaj sos w osobnym naczyniu. 

Źródło: materiały prasowe Bakalland
 
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Chrupiąca sałatka z awokado i ziarnami - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?