Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Chrupiące naleśniczki

Dla dziecka od 13. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
naleśniki, owoce, podwieczorek, obiad na słodko
fot. Fotolia

Chrupiące naleśniczki - składniki

  • 2 płaskie łyżki mąki ryżowej
  • 5 płaskich łyżeczek Nestlé Sinlac
  • łyżeczka oleju
  • 60 ml wody
  • szczypta soli
  • tarte jabłko

Chrupiące naleśniczki - sposób przygotowania

Połącz Nestlé Sinlac z wodą. Dodaj olej, mąkę ryżową, sól i starannie wymieszaj. Olej do smażenia dodaj tylko do pierwszego naleśnika. Patelnia powinna być bardzo gorąca. Kolejne naleśniczki smaż po obu stronach, ale nie dodając tłuszczu. Przestudzone, lecz ciepłe placki ozdób tartym jabłuszkiem lub... owocami ze słoiczka.

Chrupiące naleśniczki - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?