Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Chrupiące naleśniki

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(18)
separator
naleśniki, jabłka, owoce
fot. © Michael Tewes - Fotolia.com

Chrupiące naleśniki - składniki

  • 2 płaskie łyżeczki mąki ryżowej,
  • 5 płaskich łyżeczek Nestlé Sinlac,
  • l łyżeczka oleju,
  • 60 ml wody,
  • szczypta soli, 
  • pół tartego jabłka lub mus jabłkowy ze słoiczka.

Chrupiące naleśniki - sposób przygotowania

Połącz Nestlé Sinlac z wodą. Dodaj olej, mąkę, sól. Starannie wymieszaj. Olej do smażenia dodaj tylko do pierwszego naleśnika. Patelnia powinna być bardzo gorąca. Kolejne naleśniki smaż po obu stronach, nie dodając już tłuszczu. Gotowe placuszki ozdób owocami.

Chrupiące naleśniki - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?