Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Cielęcina w pomarańczy

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
fot. materiały prasowe

Cielęcina w pomarańczy - składniki

  • 200 g cielęciny
  • pomarańcza
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • olej rzepakowy do smażenia
  • szczypta soli

Cielęcina w pomarańczy - sposób przygotowania

Pomarańczę obierz ze skórki, pokrój na kawałki, wyciśnij sok. Mięso umyj, pokrój w cienkie plastry. Lekko rozbij tłuczkiem, oprósz solą i podsmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż do rondelka, podlej odrobiną wody i duś do miękkości. Dodaj sok i kawałki pomarańczy. Mąkę ziemniczaną wymieszaj z odrobiną zimnej wody, dodaj do sosu, szybko mieszając. Podawaj z ryżem lub kluseczkami.

Wypróbuj inne dania z cielęciną
Polecamy: Zupa pomidorowa z pomarańczą


źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?