Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Czekolada na gorąco - przepis dla dzieci

Dla dziecka od 2. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(3)
separator
czekolada, kakao
fot. marysckin - Fotolia.com

Czekolada na gorąco - przepis dla dzieci - składniki

  • 4,5 szklanki tłustego mleka (3,2%)
  • 25–30 dag czekolady mlecznej
  • 2 łyżki niesłodzonego kakao
  • szczypta cynamonu
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • bita śmietana lub gałka lodów waniliowych

Czekolada na gorąco - przepis dla dzieci - sposób przygotowania

Zagotuj mleko w rondlu z grubym dnem, dodaj posiekaną czekoladę i kakao rozprowadzone w odrobinie zimnego mleka albo wody. Mieszaj, aż czekolada się stopi, a potem podgrzewaj jeszcze minutę, dodaj cukier waniliowy. Wlej do filiżanki, udekoruj kleksem bitej śmietany lub lodami, posyp cynamonem. W wersji „azteckiej” zamiast bitej śmietany i cukru waniliowego dodaj szczyptę chili.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?