Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Czekoladowe ciastka z ciecierzycy

Dla dziecka od 2. roku życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(3)
separator

Czekoladowe ciastka z ciecierzycy - składniki

  • 1 szklanka ciecierzycy
  • 2 szklanki mleka kokosowego
  • 4 łyżki karobu (lub kakao)
  • 4 łyżki mąki ryżowej
  • 2 łyżki mąki z ciecierzycy
  • 2 łyżki masła orzechowego (z kawałkami orzechów)
  • 3 łyżki ksylitolu (lub więcej wedle upodobań)
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 tabliczka gorzkiej czekolady

Czekoladowe ciastka z ciecierzycy - sposób przygotowania

Ciecierzycę namocz dzień wcześniej w zimnej wodzie. Zostaw na noc. Następnego dnia wodę wylej, ciecierzycę przepłucz, zalej mlekiem kokosowym z 1 szklanką wody, ugotuj do miękkości. Ciecierzycę odcedź, zostaw do ostygnięcia. Zblenduj, dodaj karob, mąkę, masło, proszek i ksylitol. Formuj kulki, rozpłaszcz je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu powtykaj kawałeczki gorzkiej czekolady. Piecz 15 minut w 180 stopniach. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na ciasteczka dla dziecka 

Czekoladowe ciastka z ciecierzycy - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Przepis dodała nasza czytelniczka Joanna G.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?