Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Czerwona brukselka

Dla dziecka od 2. roku życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator

Czerwona brukselka - składniki

  • szklanka brukselki,
  • kilka łyżek mleka,
  • niepełna łyżeczka rozmarynu (lub mała gałązka świeżego),
  • 2 pomidory,
  • średnia cebula,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • łyżeczka masła,
  • papryka mielona,
  • liść laurowy,
  • sól,
  • cukier,
  • pieprz.

Czerwona brukselka - sposób przygotowania

Brukselkę przebierz, umyj i włóż do wrzącej, osolonej wody. Dodaj mleko i gotuj około 10 minut. Pomidory sparz, zdejmij z nich skórkę i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj, a potem lekko podsmaż ją na maśle. Dodaj pomidory i podduś razem. Wsyp brukselkę, dodaj koncentrat pomidorowy, rozmaryn oraz cukier, sól i pieprz do smaku. Podduś wszystko jeszcze chwilę.

Czerwona brukselka - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?