Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Czerwona zupka z indykiem

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

do 90 min.
średni
Oceń :
(5)
separator
zupa buraczana, barszcz czerowny, przepis na buraki
fot. Fotolia

Czerwona zupka z indykiem - składniki

  • burak,
  • pół ziemniaka,
  • łyżeczka masła,
  • pół szklanki wody,
  • 200 g mięsa z indyka - QAFP.

Czerwona zupka z indykiem - sposób przygotowania

Buraka umyj i w skórce ugotuj do miękkości. Ziemniaka umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę i razem z mięsem włóż do wrzącej wody. Gotuj na małym ogniu około 15 minut. Mięso wyjmij i drobno pokrój. Ugotowanego buraka ostudź (np. pod zimną wodą), a następnie obierz ze skórki. Połowę pokrój na cząstki, dodaj do ziemniaka i zmiksuj. Wsyp posiekane mięso i świeże masło. Ciągle mieszając, krótko zagotuj. Zanim podasz dziecku, sprawdź, czy zupka ma odpowiednią temperaturę.

Polecamy przepis: sałatka buraczana
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?