Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Czerwony ryż meksykański

do 60 min.
średni
Oceń :
(0)
separator
ryż, warzywa, potrawa, danie, dla dziecka
fot. Fotolia

Czerwony ryż meksykański - składniki

  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 marchewka
  • łodyga selera naciowego
  • oliwa z oliwek
  • 1,5 szklanki ryżu
  • polędwiczka wieprzowa
  • szklanka mrożonego groszku
  • 1 litr wywaru z warzyw

Czerwony ryż meksykański - sposób przygotowania

Cebulę obierz i posiekaj. Pomidory sparz, obierz i zmiksuj. Ząbki czosnku obierz i posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Marchewkę obierz, umyj i pokrój na plasterki. Pokrój też umytą łodygę selera naciowego. Do średniego garnka wlej 3 łyżki oliwy z oliwek, rozgrzej ją i wsyp ryż. Smaż, aż się zeszkli. Dodaj czosnek i cebulę, duś kilka minut, mieszając. Na osobnej patelni szybko obsmaż polędwiczkę wieprzową pokrojoną w kostkę. Do ryżu dodaj pokrojone warzywa, szklankę mrożonego groszku i mięso. Zalej wywarem z warzyw. Gotuj pod przykryciem ok. 20 minut.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?