Babyonline.pl
 
 
Rozwiń menu

Czy ryby mogą zastąpić w diecie mięso?

| 13.04.2007, aktualizacja: 30.08.2010 | 0
separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(0)
zapytajnik3.jpg
Od czasu do czasu owszem. Są doskonałym źródłem łatwo strawnego i dobrze przyswajalnego białka. Dorsz, morszczuk i mintaj zawierają mało tłuszczu, za to dużo witaminy B12. Sardynki, makrele, łososie (tłuste ryby morskie) to niezwykle cenne źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A i D oraz cynku.


Odpowiada: dr Andrzej Malinowski, pediatra.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?