Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Delikatna pasta

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
fot. Fotolia

Delikatna pasta - składniki

  • 1,5 kg królika (przodek lub comber)
  • wątroba z królika
  • 150 g mięsa wieprzowego z łopatki
  • 70 g boczku albo podgardla
  • mała cebula
  • kajzerka
  • jajko
  • szczypta soli, pieprzu, gałki muszkatołowej (niekoniecznie)

Delikatna pasta - sposób przygotowania

Wszystkie rodzaje mięsa ugotuj razem z cebulą w małej ilości wody. Pod koniec gotowania dodaj wątróbkę. Ugotowane mięso chwilę przestudź, oddziel od kości i przekręć trzykrotnie przez maszynkę. Bułkę dobrze namocz w sosie i również przekręć przez maszynkę. Do zmielonego mięsa i bułki dodaj jajko oraz przyprawy. Masę dokładnie wyrób. Wkładaj ją do wymytych i wyparzonych słoików (ciasno zbijając) do wysokości około 2 cm poniżej górnej krawędzi słoja.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?