Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Deser jabłkowo-ryżowy z jogurtem

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
kleik ryżowy, jabłko, jogurt, danie, deser
fot. Fotolia

Deser jabłkowo-ryżowy z jogurtem - składniki

  • 3 łyżeczki kleiku ryżowego
  • pół średniego jabłka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/5 szklanki wody

Deser jabłkowo-ryżowy z jogurtem - sposób przygotowania

Jabłko umyj, obierz, zetrzyj na drobnej tarce. Zagotuj wodę, zdejmij z ognia, a następnie dodaj starte jabłko, kleik ryżowy i wszystko starannie wymieszaj. Wyłóż deser na talerzyk. Możesz w nim zrobić niewielkie zagłębienie, by wlać w nie jogurt naturalny. Podawaj dziecku łyżeczką na podwieczorek.

Deser jabłkowo-ryżowy z jogurtem - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?