Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Deser jabłkowo-ryżowy z jogurtem naturalnym

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
jogurt, jabłka, jogurt jabłkowy, jogurt dla dziecka
fot. Fotolia

Deser jabłkowo-ryżowy z jogurtem naturalnym - składniki

  • 3 łyżeczki kleiku ryżowego,
  • 1/2 średniego jabłka,
  • 2 łyżki naturalnego jogurtu,
  • łyżeczka cukru,
  • 1/5 szklanki wody.

Deser jabłkowo-ryżowy z jogurtem naturalnym - sposób przygotowania

Jabłko (najlepiej winne, niezbyt słodkie) starannie umyj, obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Zagotuj wodę z cukrem, a następnie dodaj uprzednio starte jabłko, kleik ryżowy i wszystko starannie wymieszaj. Wyłóż deser na talerzyk. Możesz w nim zrobić niewielkie zagłębienie, by wlać w nie jogurt naturalny. Podawaj dziecku potrawę łyżeczką. Ten deser będzie mu z pewnością smakował. Możesz wykorzystać to karmienie jako naukę samodzielnego jedzenia.

1 porcja dla malucha - ok. 150 ml


źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?