Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Deser lodowy z otrębami

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 15 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
Deser lodowy z otrębami - przepis na lody
fot. materiały prasowe Kupiec

Deser lodowy z otrębami - składniki

  • 8 łyżek otrąb granulowanych (mogą być o smaku truskawek)
  • 8 gałek lodów waniliowych
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki miodu
  • 1 cm korzenia imbiru

Deser lodowy z otrębami - sposób przygotowania

Jabłka pokrój na ćwiartki i wydrąż gniazda nasienne. Każdą ćwiartkę pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej miód, aby się rozpuścił i dodaj do niego starty korzeń imbiru. Dobrze wymieszaj. Połóż na patelni jabłka i smaż z każdej strony około 2 minut. Każdą gałkę lodów obtocz w otrębach i połóż na talerzyku. Deser udekoruj karmelizowanym jabłkiem.

Źródło: materiały prasowe Kupiec

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser

Deser lodowy z otrębami - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?