Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Dip czosnkowy do warzyw

Dla dziecka od 2. roku życia

do 15 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
warzywa z dipem
fot. mat. pras. Kuhne

Dip czosnkowy do warzyw - składniki

  • 150 g jogurtu naturalnego (1 kubeczek)
  • łyżka majonezu
  • 2 małe ząbki czosnku
  • oregano (świeże lub suszone)
  • sól
  • pieprz

 

Dip czosnkowy do warzyw - sposób przygotowania

Jogurt wymieszaj z majonezem za pomocą małej trzepaczki. Dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i oregano. Dodaj sól i pieprz do smaku. Ponownie dokładnie wymieszaj. Obok dipu postaw pokrojone w słupki świeże warzywa: marchewkę, ogórka, paprykę, seler naciowy.

Zobacz też inne przepisy na zdrowe przekąski z warzywami

Dip czosnkowy do warzyw - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?