Babyonline.pl
 
 
Gry
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Domowe krówki z suszonymi śliwkami i solą morską

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 25 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
Domowe krówki ze śliwkami
fot. mat. pras. California Prunes

Domowe krówki z suszonymi śliwkami i solą morską - składniki

  • 2 puszki mleka skondensowanego słodzonego
  • 12 śliwek kalifornijskich
  • 4 łyżki masła
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1 łyżeczka soli morskiej 
  • płatki soli morskiej (do dekoracji)

Domowe krówki z suszonymi śliwkami i solą morską - sposób przygotowania

  1. Śliwki kalifornijskie pokrój na drobniejsze kawałki lub paski.
  2. Do rondelka przelej mleko skondensowane, dodaj masło, sól.
  3. Gotuj 12-15 minut na średnim ogniu.
  4. Cały czas mieszając, doprowadź do wrzenia – masa musi zgęstnieć i zmienić kolor na karmelowy.
  5. Zdejmij rondelek z ognia, dodaj kawałki śliwek kalifornijskich, wymieszaj.
  6. Całość wylej do formy wyścielonej papierem do pieczenia, udekoruj płatkami soli.
  7. Odstaw do wystygnięcia.
  8. Zimną masę pokrój na kawałki

Zobacz też inne przepisy na słodycze i desery dla dzieci

Domowe krówki z suszonymi śliwkami i solą morską - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina



źródło: mat. pras. California Prunes
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?