Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Domowy biszkopt

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
fot. Fotolia

Domowy biszkopt - składniki

  • 4 jajka
  • łyżka cukru pudru
  • niepełna szklanka mąki pszennej tortowej
  • masło do wysmarowania formy

Domowy biszkopt - sposób przygotowania

Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij mikserem na sztywno. Do żółtek dodaj pianę z białek i mąkę. Lekko wymieszaj, przełóż do foremek i piecz w 180°C ok. 20 minut. Gdy wierzch będzie złoty, sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone (po wyjęciu z ciasta patyczek powinien być suchy).

Domowy biszkopt - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar

magdalena
magdalena | 2015-06-25 11:13 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

dokladnie taki robie ale dodaje make integral i czasem suszone owoce maly uwielbia ;)

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?