Babyonline.pl
 
 
Rozwiń menu

Budyń domowy

| 24.05.2007, aktualizacja: 19.12.2013 | 2

Niezależnie od tego, na co Twoje dziecko ma alergię, odradzamy kupowanie gotowego. Lepiej zrobić go w domu!

separator
Wyślij e-mailem
separator
Oceń :
(1)
domowy, budyń

Niezależnie od tego, na co Twoje dziecko ma alergię, odradzamy kupowanie gotowego. Lepiej zrobić go w domu!

Do gotowych budyniów dodawane są składniki, które mogą powodować alergię lub nietolerancję (np. barwniki). Najlepiej więc robić budyń w domu, od podstaw, używając mąki ziemniaczanej. Musisz oczywiście dodać mleko, a jeśli dziecko jest na nie uczulone – mieszankę mlekozastępczą, którą malec pije. Dodatek owoców lub soku sprawi, że budyń będzie pyszny!

Konsultacja: Edyta Gulińska, dietetyk
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (2)
avatar

Gapa
Gapa | 2007-07-20 01:59 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

ały czas się nad tym zastanawiam...jak zrobic budyń na preparacie mlekozastępczym... normalny budyń sie gotuje, a np.Bebilonu Pepti nie mozna gotowac? Jak mam z tego zrobic budyn?

Odpowiedz Pokaż odpowiedzi

MB
MB | Gapa | 2007-08-01 14:48 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

może spróbuj ugotować na wodzie a na koniec jak przestygnie dodać do smaku mleko

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?