Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Domowy jogurt

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
jogurt, jogurt naturalny
fot. Fotolia

Domowy jogurt - składniki

  • litr mleka 3,2% (świeże z butelki lub z folii),
  • kubeczek jogurtu naturalnego z żywymi kulturami bakterii.

Domowy jogurt - sposób przygotowania

Mleko zagotuj i odstaw do ostygnięcia. Gdy będzie nieco cieplejsze niż temperatura ciała, dodaj do niego jogurt. Dobrze rozmieszaj składniki trzepaczką. Przelej do słoika, przykryj, a gdy ostygnie, wstaw na noc do lodówki. Rano jogurt powinien być gotowy. Jeśli chcesz przechować jogurt dłużej, rozlej go do mniejszych zakręcanych słoiczków. Dziecku powyżej roku możesz podawać jogurt z drobno pokrojonymi owocami lub z miodem podgrzanym w kąpieli wodnej.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?