Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Domowy jogurt

Dla dziecka od 8. miesiąca życia

do 15 min.
łatwy
Oceń :
(6)
separator
fot. Fotolia

Domowy jogurt - składniki

  • 1 litr mleka 3,2% (nie UHT)
  • kubeczek jogurtu naturalnego z żywymi kulturami bakterii

Domowy jogurt - sposób przygotowania

Mleko zagotuj i odstaw do ostygnięcia. Gdy będzie nieco cieplejsze niż temperatura ciała, wlej je do miski i dodaj jogurt. Rozmieszaj trzepaczką. Przykryj miskę folią, a gdy ostygnie, wstaw na noc do lodówki. Rano jogurt powinien być gotowy. Jeśli chcesz przechować go dłużej, rozlej go do słoiczków. Przed podaniem możesz dodać owoce lub polać miodem.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?