Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Puree z dorsza

Dla dziecka od 2. roku życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(0)
separator
fot. Fotolia

Puree z dorsza - składniki

  • 50 dag filetów z dorsza,
  • 4 ziemniaki,
  • 1 szklanka jogurtu lub śmietanki,
  • ząbek czosnku,
  • 30 dag włoszczyzny (marchewka, pietruszka),
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki.

Puree z dorsza - sposób przygotowania

Do garnka włóż oczyszczone i pokrojone w talarki ziemniaki, pietruszkę i marchew, drobno pokrojone filety i ząbek czosnku. Lekko posól, podlej tłuszczem. Całość zalej jogurtem lub śmietanką i dolej tyle wody, by zakryła wszystkie składniki. Piecz w piekarniku 30–40 minut. Po wyjęciu i wystudzeniu całość zmiksuj, dodając oliwę z oliwek, aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Posyp drobno posiekaną natką pietruszki, ozdób pokrojonymi w plastry pomidorami. Dzieciom najlepiej podawać rybę na ciepło, z dodatkiem dowolnej surówki i grzankami.

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?