Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Drobiowe pulpeciki

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 45 min.
łatwy
Oceń :
(9)
separator
fot. Fotolia

Drobiowe pulpeciki - składniki

  • 20 dag mielonego mięsa drobiowego
  • łyżka drobno posiekanego pora
  • żółtko
  • łyżka kaszy manny
  • koperek lub natka pietruszki

Drobiowe pulpeciki - sposób przygotowania

Koperek lub natkę pietruszki umyj i drobno posiekaj. Mięso wyrób z żółtkiem, porem, kaszą i zieleniną na gładką masę. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Ugotuj w bulionie warzywnym. Podawaj z sosem pomidorowym i ryżem.

Nasza rada: Starszemu dziecku od czasu do czasu możesz podać takie kulki nie gotowane, tylko smażone (są bardzo smaczne i chrupiące). Po przygotowaniu obtocz je w tartej bułce i usmaż na dobrze rozgrzanym oleju (wtedy wchłoną mniej tłuszczu).

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?